Det började 1968 – hemma i garaget

Hans Jönsson hade fått sitt första konstruktionsuppdrag, från den nya wellpappsfabriken i Eslöv. Uppdraget – utveckling av en tillverkningslinje – gick bra och ingenjörerna på Förenade Well imponerades av den uppfinningsrikedom och klurighet som visades upp. Hans Jönssons karriär som egen företagare och konstruktör av innovativa och nydanande förpackningsmaskiner startade; HJ Mek hade börjat sin resa från garaget till en modern konstruktions- och legoindustri.

Fortfarande är wellföretaget – idag Smurfit Kappa – en av våra stora kunder, men under åren har vi också hunnit lösa stora som små problem till en lång rad kunder: Astra Zeneca, RFSU, Åkerlund & Rausing, IKEA och många fler.

Produktionen har blivit allt mer storskalig och legotillverkningen resulterar ofta i långa serier. Men, vi utvecklar fortfarande våra kunders idéer och löser deras problem här i huset. Vi tror nämligen att närheten mellan utveckling, skickliga yrkesmän och avancerad produktionsteknik är avgörande för ett gott resultat.